Отпразнувахме впечатляващо първи март – ден на самодееца.

P1190586

В петък /01.03.2013 г./ – Деня на самодееца, ресторант “България” се цепеше по шевовете от събралите се над 200 самодейци от НЧ “Наука-1870 г.” – най-голямата културна институция на територията на община Троян. На тържеството, организирано перфектно от читалището, присъстваха певци, театрали, поети, художници, танцьори, служители, настоятелите начело с председателя д-р Виолета Койновска, общинското ръководство, представено лично от кмета Донка Михайлова и Минко Акимов – председател на Общинския съвет. На купона се радваха и гости от побратимения с Троян немски град Елванген, присъстваха приятели от Ловеч, Плевен и Орешак. На входа ни посрещна Баба Марта, която раздаде на всички мартеници, изработени ръчно с много любов от нашата танцьорка – прочутата майсторка на керамика Галя Станева, за уникалния български празник Първи март.

Спазихме нашата традиция винаги на читалищни празници да поднасяме танц поздрав. Този път той бе специална изненада, защото е новият танц на нашия състав по хореография на софийския ни приятел Николай Несторов. Красотата на фигурите, майсторството и настроението, с което го изиграха нашите танцьори, предизвикаха не само бурни аплодисменти, но и викове „Още!”

Танците и песните продължиха, както става при нас, до сутринта. Имахме и рожденичка – Галя Лалева. Да ни е жива и здрава и още много години да празнуваме заедно.

сб, март 2 2013 » Новини

Login